de-Meppel

De Meppel

In opdracht van ROC Mondriaan, heeft Bureau Visueel een boek gemaakt over het gebouw de Meppel. Een jong rijksmonument dat volledig gerenoveerd is en met ingang van september 2022 de School voor Entreeopleidingen en BAS (School voor begeleiding, advies en schakeltrajecten) huisvest. De feestelijke opening was 9 februari 2023.

Voor het boek de Meppel mocht ik studenten, docenten, directeuren en bestuurders van toen en nu interviewen. Het was een prachtige opdracht voor mij waarin vooral de verhalen van Fatmata en Mohammed Yala diepe indruk hebben gemaakt. Jonge mensen die alles achter laten en naar Nederland komen voor een betere toekomst. Eén ding is zeker: de Meppel is niet alleen een centrum voor leren en ontwikkelen, maar vooral ook een plek waar mensen de kans krijgen om hun dromen te realiseren. En dat is mogelijk omdat er een team staan van docenten die zich met hart en ziel inzetten voor deze doelgroep. Over betekenisvol werk gesproken.

 

Dit zegt de opdrachtgever

“Voor een zelfverklaarde taalpurist, was het een verademing om met Daphne te mogen werken. Zij heeft een bijzonder prettige schrijfstijl en haar teksten zijn helder, correct en bovenal foutloos. Dit in combinatie met de ontspannen en vrolijke wijze waarop ze interviews afneemt, maakt dat het zeer plezierig was om met haar het boek “de Meppel” te maken.” – Philip Nijgh MA, Directeur School voor Entreeopleidingen ROC Mondriaan